Hotel Okura Amsterdam

Project: Hotel Okura Amsterdam
Sector: Hotels en Leisure
Locatie: Amsterdam, Ferdinand Bolstraat
Oppervlakte: 1.000 m² BVO Back of House 400 m² BVO Yamazato Restaurant 725 m² BVO Nagomi Health
Status: divers

Als strategische samenwerkingspartner begeleidt dvpc diverse Multi disciplinaire projecten voor Hotel Okura Amsterdam.

Back of House/ kitchens: dvpc heeft fase 1 t/m 3 van de renovatie van de Back of House van Hotel Okura Amsterdam afgerond. Voor dit project is de haalbaarheid van het masterplan getoetst, de selectie van het team van uitvoerende partijen opgepakt en de engineering met het bouwteam en uitvoering begeleid.

De verbouwing van de Japanse keuken was de derde fase in de renovatie van de Back of House, waarbij een enorme slag is gemaakt in efficiëntie en de kwaliteit van de ruimtes. In samenwerking met keukenconsultant Vendrig International en Hotel Okura Amsterdam, is vanuit het masterplan een gefaseerde aanpak uitgewerkt en gerealiseerd. Eerder werden mede door dvpc al de centrale vaatwaskeuken en nieuwe banqueting keuken opgeleverd. De korte doorlooptijd, het grote aantal betrokken disciplines, de nauwkeurige afstemming op het primaire proces van het hotel en het zeer hoge kwaliteitsniveau waren kenmerkend voor deze verbouwingen.

Yamazato Restaurant: dvpc heeft de renovatie van het met een Michelinster bekroonde Yamazato Restaurant begeleid. De uitvoering liep parallel aan de renovatie van de Japanse keuken (fase 3 van het masterplan). Het ontwerp voor het Yamazato Restaurant is gemaakt door architectenbureau KKS uit Japan in samenwerking met het Japanse HOSS (Hotel Okura Space Solutions). De realisatie nam 9 weken in beslag. Na de verbouwing is een sfeer gecreëerd, die nog meer dan voorheen tot in de details is afgestemd op de Japanse gebruiken en tradities. Naast de verschillende elementen die zijn toegevoegd, zoals de Sushi-bar van origineel Hinoki hout, de traditionele Tsuboniwa (Japanse binnentuin) en de diverse Koshi screens, zijn ook het klimaat en de akoestiek verbeterd.

Nagomi Health: dvpc heeft de upgrade van Nagomi Health begeleid. Naast een upgrade van de ontvangstruimte en juice bar zijn ook de kleedruimtes aangepakt. Spectaculair is de nieuwe wellness ruimte met een sauna, stoombad en volledig nieuwe afwerking.

Architect: KKS Japan
Fotografie: Eva Bloem